Followers

Monday, May 20, 2013

besties


my housemate..
my soulmate..
my bestfriend..

thank u for simply being there..
on a cloudy day, on a sunny day..
thank u for sharing your joy..
and pain with me..
for showing me that i am so special..

for the contribution count..
to our friendship..
i have grown as a person..
and i hope u have too...

terima kasih berkongsi suka duka
walau hanya 5 bulan kita bersama..



take care guys!



Saturday, May 18, 2013

alhamdulillah im getting married in 10 days..

u are not just mr fren in my life now, u are everything..


Sunday, September 30, 2012

"You’re like the sun,
Because I always smile when you show up,
You shine, even if you’re down.
You never made me frown.
You make me warm when you’re close,
And when you’re gone, it’s cold.
So please shine for me, sunshine.
Will you ever be mine?"

Monday, October 31, 2011

in love..

hai..

2 minggu lepas pegi tengok cite ni..tapi baru nak tulis..aku memang slow...

sejak aku kenal mr fren, aku pun terpengaruh ngan dia, minat tengok movie action..kekadang tak best pun cite tu..aku tido jela, dah abis cite dia kejut aku.hahaha

sebab ramai sangat dok kata real steel ni best, aku pun pegi la tengok jugak..aku bagi 5 star!


sesape yang tak tengok lagi patut pegi tengok..aku suka tengok max, budak yang berlakon dalam cite ni..


nama sebenar dia Dakota Goyo..teringat lak kat Dakota Fanning :P

suka tengok dia senyum..sweet..

ni la robot max dalam cite ni..nama dia 'atom'

kalau ada peluang nak pegi tengok lagi..aku suka sebab ada part kelakar, sedih..
itu saja, Real Steel best!!!  (**tetibe..)

=bosan.......=

Friday, October 14, 2011

......




Have I told you how much I love you today?


Have i told you how you fill all my days?

Have I shown you all my heart and soul?


Have I told how much I love you today?

Monday, October 10, 2011

ya, kami bakal guru!

hai~

pejam celik pejam celik dah lima tahun setengah dah aku belajar di IPG Kampus Pulau Pinang..dari muda remaja sampailah dah dewasa dan lebih matang.. tahun pertama aku kat sini, masih tertanya-tanya betul ke aku nak jadi cikgu?tahun kedua pun masih tertanya soalan yang sama..tahun ketiga, bermula praktikum yang pertama..dan tu yang menyebabkan hati aku makin ragu-ragu..
bila dah tahun keempat, kalau orang tanya, betul ke nak jadi cikgu?

aku akan jawab,ya, betul..

sepanjang pengalaman saya sebagai guru pelatih, memang best..

aktiviti kami pada setiap sem :

  • picnic
  • shopping
  • tengok wayang
  • seoul garden
  • celebrate birthday 
tu yang wajib..yang tak wajib banyakkk..

dalam masa beberapa bulan lagi aku akan tamat belajar dan awal tahun depan dah mula posting..
macam tak pecaya jer??

jadi cikgu je?

apa?ingat jadi guru ni senang ke?
lagi-lagi dengan perkembangan teknologi yang makin pesat..macam-macam yang guru kena tempuhi..
antara cabaran yang akan kami tempuhi ialah:
  1. perlu kelayakan akademik sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda...kan nak hasilkan generasi yang berilmu, jadi tahap pendidikan guru kena la tinggi..KPM memang menyokong guru-guru yang nak melanjutkan pelajaran ni..tak kira la peringkat sarjana muda ke, sarjana ke..
  2. harus mempunyai kemahiran komputer yang bagus..yela..sekarang ni kerja-kerja kat sekolah semua guna komputer..murid sekarang pun suka bertanya..*shock*
  3. menunjukkan contoh yang baik kepada masyarakat..kalau tak ada jer kata-kata "tak padan dengan cikgu,......" mcm2 lagi la kata-kata yang tak berapa sedap di dengar nanti..
  4. kena serba boleh..bukan setakat mengajar aja...
harapan buat diriku sendiri..semoga menjadi guru yang disanjung tinggi..sebab tugas mengajar amatlah mulia sehinggakan Imam Shafie ketika beliau pada saat-saat hampir menghembuskan nafas terakhir, meminta anak muridnya mengajar sesuatu kepadanya. Beliau tahu betapa tingginya martabat orang yang mengajar, begitu juga orang yang belajar di sisi Tuhan..

selamat berjaya rakan-rakan guruku!






Friday, August 19, 2011

&!@*%%$#.........

kita selalu menyalahkan orang..mengapa jauh dari kita..
tapi kita tak pernah fikir apa yang kita telah buat..
siapalah kita nak menilai seseorang ?
baik sangatkah kita sampai tak nampak langsung kesalahan sendiri?
aku penat menjaga hati seorang yang bernama sahabat ini..

Wednesday, August 10, 2011

melting...

hai...

saper yang bagi aku kek ni..
dapat kawen dengan aku.. 

Smiley

tak dapat sebiji satu slice pun cukup..
Smiley
=blogwalking lalala=

Saturday, August 6, 2011

kasut raya..

hai..

alhamdulillah hari ni dah 6 ramadhan..bosan-bosan ni aku usha-usha la kasut..
geram je tengok..






usha beg raya kat cala man pulak..OMG..sangat comel..cair tengok..

ok lah..tak mau tengok lama-lama..kang tak pasal-pasal terbeli pulak nanti..

memang dah rasa nak beli semua yang kat atas ni..!!

agak-agak kalau senyum macam ni kat mr fren die bagi tak?
bagi pelempang!
dush!

=nak pegi tesco, beli toilet bowl toiletries..=